Vianočné menu nie je o moc iné ako minulý rok. Samozrejme extra som bola zas iba ja, ostatní mali rybu 🙂 .
Kapustnica, klasika, mimochodom moja prvá 😀 . Nikdy som nebola kuchárka a nebavilo ma to tak, ako teraz, keď si to môžem urobiť po svojom. Mám aj recept písať? Podľa mňa to všetci ovládate. Ale možno sú tu ľudia, ktorí nevaria tak často ako ja, tak ho napíšem. Ak ho vieš, tak túto etapu preskoč 🙂 .
Do hrnca dáme olej a sladkú papriku, keď začne peniť tak prilejeme vodu a vložíme kapustu, ktorú dusíme spolu s bobkovým listom, 1 lyžičkou vegety, čiernym korením a sušenými hríbami cca pol hodinu (do zmäknutia).
Zvlášť si uvaríme zemiaky (3-4 ks, pokrájané na kocky) a keď je kapusta mäkká tak ich spolu s vodou vylejeme k nej. Dosolíme podľa chuti a hotovo 😛 .
Robi rezeň, vyprážaný v trojobale (špaldová hladká múka, hraška, strúhanka) na kokosovom oleji.
Šalát: uvarené zemiaky (celé) roztlačíme cez sitko, pridáme mrkvu s hráškom, uhorku, uhorkovú vodu, lyžicu horčice, korenie, pokrájanú cibuľu a sojanézu 🙂 .
Recept na medovníky nájdeš tu.
A komu sa máli môže si urobiť aj takéto chlebíky, vhodné aj na oslavy 🙂 . Fully vegan 🙂
1 thought on “Vianočná kapustnica, vegan šalát s „rezňom“”