Segedín sa môže jesť s knedľou alebo so zemiakmi. Recept na knedľu nájdete tu. Ak máte málo času, zemiaky šetria čas a kalórie 🙂.
Dá sa urobiť rôznymi spôsobmi. Prvý je použitím sójových kociek a druhý s tofu.
Sójové kocky musíme vopred namočiť a nechať napučať. Potom sa iba varia spolu s kapustou.
Ja preferujem s tofu:
1 cibuľa
Olej
1 údené tofu
Kyslá kapusta
Koreniny (čierne korenie, červená paprika, mletá rasca, soľ, Bobkový list, ak chcete tak chilli)
1/2 Sójovej smotany
1 lyžička zemiakového škrobu
Postup:
Rozpálime si olej v hrnci, pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a opražíme. Tofu (najlepšie údené) nakrájame na kocky a pridáme do hrnca. Popražíme a pridáme kyslú kapustu. Zalejeme vodou a okoreníme. Dávala som od oka červenú papriku, čierne korenie, soľ, 1 bobkový list, mletú rascu. Nechala som to podusiť a potom priliala 1/2 sójovej smotany. Keď kapusta zmäkne, zahustíme 1 lyžičkou zemiakového škrobu rozpusteným v troche vody.
Nakoniec môžte pridať aj chilli 🙂.