Potrebujeme:
500g lístkové cesto
Trubičky kovové na šamrole
olej
práškový cukor
1 konzerva cicera
150g kryšt. cukru
1/2 čl citrónovej šťavy
1/2 čl guar guma
Postup:
Naolelujeme si trubičky a cesto si nakrájame na pásiky cca 1,5 cm hrubé (ak sme kúpili linecké plátkové, ak nie vyvaľkáme na tenký obdĺžnik). Obtočíme okolo trubičiek tak, aby sa pásiky jemne prekrývali. Kraje trubičiek musia byť voľné. Pečieme na 220° cca 10-15 minút. Kým trubičky chladnú urobíme si sneh. Šľaháme vodu z cícera (aquafabu), pridáme guar gumu a citrón, a keď nám to začne hustnúť po lyžiciach pridávame cukor. Trubičky vyberieme z upečeného cesta točením a dovnútra naplníme šamrole snehom pomocou cukrárskeho vrecka alebo sáčku. Nakoniec ich obalíme v práškovom cukre.
Ak nám zostal sneh, môžeme si z neho upiecť pusinky (90° 2 hod).
Z cíceru si môžeme urobiť pečený snack (korenie, olej, 180° 45 min).