Recepty zvyknem zverejňovať aj pre moje potreby, aby som sa k nim mohla vrátiť a inak to nebude ani tento krát.
Postup:
1. Uvaríme pol šálky ryže a necháme vychladnúť.
2. Dáme do vody sójovú drť (jeden sáček 90g) a necháme napučať. Zlejeme a znova pridáme vodu.
3. Po chvíli vodu vylejeme, pridáme ryžu a koreniny: rascu 1 lyžička, majorán, čierne korenie, soľ, vegeta, červená paprika, a solamil (zemiakový škrob- namiesto vajca) 2 čl.
4. Zmiešame až kým sa nevytvorí hustá masa a zmesou naplníme papriky. Použila som dve a zvyšok sa vytvaroval na guľky. Všetko som dala zapiecť na plech s papierom na pečenie. Piekla som ich 30 minút (až kým paprika nezačala hnednúť).
5. Šťava: Do hrnca dáme olej s 1 pl múky a spravíme záprašku, pridáme pasírované paradajky alebo pretlak cca 200g a necháme zovrieť.
6. Do pol hrnca dolejeme vodu, pridáme bobkový list, soľ, cukor a nakoniec zahustíme solamilom (v troche vody rozpustíme 1 čl).
7. Keď to vrie, vložíme upečené papriky a chvíľu povaríme. Guľky radšej nie, mohli by sa rozpadnúť.
Prílohu som mala domácu knedľu, na ktorú recept nájdete tiež na tejto stránke 🙂 .
Hotovo!