Parené buchty, jedlo nášho detstva v trochu zdravšej verzii 🙂 .
Cesto:
1/2 kg špaldovej hladkej múky (2 a 1/2 šálky)
3 dcl teplej vody
1/2 kocky droždia
1 lyžica cukru
1 káv. lyžička soli
2 lyžice oleja
Postup:
Spravíme si kvások- zmiešame vodu s droždím a cukrom. Do múky dáme olej, soľ a zarobený kvások. Zamiesime cesto a necháme 35 minút kysnúť.
Vyvaľkáme cesto na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pomocou šálky koliečka. Naplníme džemom a dáme na 5 minút pariť.
Špaldová múka sa mi lepila na ruky, preto ešte budete potrebovať múku pri vkladaní buchiet do pary. Knedľa sa robí tak isto len sa parí 15 minút 🙂 .
1 thought on “Vegan parené buchty zo špaldovej múky”