Ak chcete zdravšiu a ľahšiu variantu klasického krémeša a hlavne bez vajec a kravského mlieka, ste na správnom mieste.
Potrebujeme:
1 balík lístkového cesta – použila som také, čo je už vyvaľkané.
400 ml sójového mlieka
1 balík vanilkového pudingu
1 rastlinnú šľahačku (použila som ryžový stužovač, pridám aj fotku)
Cukor
Kokosový olej
Postup:
Lístkové cesto si rozdelíme na 2 polovice a poriadne poprepichujeme vidličkou aby nenarástlo. Pečieme pri 180° približne 15 minút do zlatova. Necháme vychladnúť. Ak sa vám zdá, že narástlo, nechajte ho vychladnúť a prípadne rukou trochu spľasnite.
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme 2 lyžice trstinového cukru a uvaríme puding. Po varení pridáme 1 lyžicu kokosového oleja. Necháme mierne vychladnúť.
V miske si vyšľaháme šľahačku s 2 lyžicami práškového cukru.
Na 1 polovicu cesta uložíme puding, na to šľahačku (mne stačilo dať polovicu zmesi ale je to na Vás) a prikryjeme druhou polovicou cesta. Keďže šľahačka nie je taká tuhá v ten deň, lepšie sa Vám to bude krájať až na druhý deň. Posypeme práškovým cukrom.