Vegánska verzia tvarohového koláču. Tento koláč robila opäť moja mama, pretože je určite lepšia kuchárka ako ja, zaslúži si miesto na tejto stránke.
Cesto:
250g hladká múka
150g práškový cukor
1 prášok do pečiva
250g rastlinný tuk
4 lyžice kakaa
Všetko zmiešať a dať do mrazničky.
Plnka:
2 balenia bieleho tofu
100g práškový cukor
1 vanilka
1,5 lyžice citrónovej šťavy
Tofu postrúhať a zmiešať s cukrom a vanilkou.
75ml cícerovej šťavy z konzervy
1,5 lyžice citrónovej šťavy
Vyšľahať sneh a zmiešat so zmesou z tofu.
Nakoniec vymastiť a vysypať plech, postrúhať prvú vrstvu cesta, dať plnku a postrúhať druhú vrstvu cesta.
Pečieme na 180° 40 minút.