Špaldová múka má omnoho viac benefitov ako klasická pšeničná múka. Ide hlavne o vyšší obsah bielkovín (až o 17%) a vlákniny. V špalde sa nachádzajú dôležité vitamíny a minerály potrebné pre telo a to sú B, A, E, vápnik, fosfor, draslík, stopové množstvá medi, zinku, železa a selénu. Má nišší glykemický index, čo znamená, že nespôsobuje výkyvy cukru v krvi, inzulínu a cítime sa dlhšie najedený. Energia sa vstrebáva postupne a neukladá sa do tukových zásob (samozrejme od toho závisí aj veľkosť porcie a kombinácia potravín 🙂 .
1 Hrnček hladkej špaldovej múky
1 čl kypriaceho prášku alebo 1 čl solamilu
1 hrnček vody alebo rastlinného mlieka
1 lyžica trstinového cukru
Plnka:
Biely sójový alebo kokosový jogurt s ovocným džemom.
Poleva:
Kocka horkej 70% čokolády rozpustená s kokosovým olejom.
1 thought on “Špaldové lievance”