Snažím sa zdieľať rýchle recepty z môjho bežného dňa. Viem, že to nie je stále foto profesionálna ukážka jedál, ale dúfam, že Vás to inšpiruje.
Robí plátky sú vyrábané z bielkovín pšenice a ryže. Majú veľmi dobré výživové hodnoty a dajú sa použiť na veľa spôsobov. Malé balenia sa neoplatí kupovať v špeciálnych obchodoch, skôr sa zamerajte na mraziarne a uskladnite si ich v mrazničke.
Nie sú vhodné pre bezlepkovú diétu.
Robí plátky na guláš spôsob:
V jednom hrnci si rozohrejeme olej. Premyjeme ryžu a krátko osmažíme na oleji. Pridáme vodu tak, že na jeden hrnček ryže dávam jeden a pol hrnčeka vody. Podľa chuti dáme vegetu alebo soľ. Zakryjeme a necháme variť. Môj hrniec je taký, že nechám zovrieť, krátko povarím asi 5 minút, vypnem a ona sa dorobí. Otvorím až po 15-20 min.
V druhom hrnci si na olej dáme osmažiť cibuľu. Nakrájame Robi a pridáme do hrnca. Zalejeme vodou asi do 3/4 zmesi. Ochutíme červenou paprikou, gulášovým korením a soľou. Podľa toho, koľko chcete omáčky, prilejeme vodu. Necháme podusiť 10 minút a ak chceme pridáme ku koncu fazuľu z konzervy a pretlačený cesnak. Zahustíme jednou lyžičkou solamilu rozmiešaného v 0,5dcl studenej vode. Zakryjeme a necháme dovariť 5 min.
Výhodou Robi je aj to, že sa nemusí dlho variť. Vlastne stačí, keď sa ohreje.
Ďalšími variantami je aj s mexickou zmesou zeleniny.
Dobrú chuť 🙂