Podelím sa s Vami o recept na narodeninovú tortu, ktorú robila moja mamka pre mňa 🙂 . Chutila aj náročnejším a predsa je bez živočíšnych produktov 🙂 .
Na korpus potrebujeme:
- 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej špaldovej múky,
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru,
- 1 čaj. lyžička prášku do pečiva,
- 1 čaj. lyžička sódy bicarbóny,
- 1/4 čaj. lyž. soli,
- 3/4 hrnčeka náhrady mlieka (sójové mlieko),
- 1/3 hrnčeka slnečnicového oleja,
- 2 polievkove lyž. kaka.Všetko zmiešame a pečieme na 200° cca 15-20 minút. Skúšame špajdlou či je cesto upečené.Postup opakujeme na druhý korpus aby bola torta vyššia.
Plnka:
- 20 dkg mletých orechov,
- 5 dkg kukuričného škrobu,
- 2,5 dcl vody,
- 25 dkg margarínu,
- 1 vanilkový cukor,
- 35 dkg cukru.
Škrob, vodu a cukor uvaríme na kašu,do vychladnutej kaše pridáme orechy a margarín. Plnkou môžeme aj zdobiť 🙂 .
No a takto vyzerala po odkrojení:
Hm, celkom fajn, az na ten margarin…