Tento šalát je inšpirovaný Africkými krajinami, kde veľmi často používajú práve strukoviny a koreňovú zeleninu do šalátov.
Postup:
Namočíme si cícer cez noc alebo aspoň na pár hodín.
Vodu vylejeme, cícer dáme do hrnca, ktorý zalejeme novou vodou. Dáme variť s trochou vegety. Po 20 minútach pridáme nakrájanú mrkvu a varíme ďalších 15 minút. Ak je všetko už mäkké vypneme sporák a necháme vychladnúť.
Vylejeme zvyšnú vodu a dáme do misky kde zmiešame cícer s 1 cibuľou, pár kvapkami citrónu, 2 lyžice olivového oleja a soli podľa chuti.
Necháme vychladiť v chladničke alebo hneď konzumujeme 🙂.
Môžme podávať aj namiesto prílohy. P. S. : pridala som aj šošovicu ale to nie je povinné :).