Skúšala som recept na vegan bryndzové halušky z knihy s veganizovanými slovenskými receptami Slovegán od dcerka.sk a som teda veľmi spokojná 🙂 bryndzu som robila z polovičnej dávky než bola napísaná v knihe, lebo mi to stačilo.
Halušky:
1kg zemiakov
250g hladkej múky
1 PL soli
Bryndza:
180g bieleho tofu
100g zakysanej sójovej smotany alebo bieleho jogurtu
1/2 cibule
1 citrón
2PL lahôdkového droždia
1ČL soli
Postup:
Zemiaky si postrúhame na jemnom strúhadle, zmiešame s múkou a soľou. Cesto dávame do vriacej vody cez dierkovú formu alebo haluškár. Keď sa vyplavia povaríme 3 minúty a scedíme.
Tofu si rozmrvíme do mixéra, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, šťavu z citróna a ostatné ingrediencie. Pomixujeme do hladka. Bryndza chutí lepšie na ďalší deň. Tak ak viete, že ju budete robiť, môžete si ju pripraviť deň vopred 🙂.
Z tohto množstva máme 3-4 porcie. Dobrú chuť 🙂